07-04-10

Kaas Oudendijk recordpoging geslaagd, Dag v.d. Kaas 2010

 

De kaas OudenDijk haalde zijn slag thuis

De Oudendijk kaas recordpoging op de zeedijk van Oostende is met glans geslaagd vandaag.
Met een vrolijk lacchend zonnetje die alles en iedereen welgezind maakte kwam het rekord bijna aan het dubbele van de vorige rekordstelling, die dus glansrijk werdt gebroken.
Voor de drie fotoreeksen  over de record kaas sculptuur moet je op de ingeblogd Oostende blog zijn:

http://oostende-ingeblogd.skynetblogs.be/post/7797565/der-op-of-der-onder-met-de-kaas-in-oostende

DAG VAN DE KAAS
Recordwedstrijd te Oostende op 7 april.

Het record staat nu op een sculptuur van 600 kg, maar de ploeg van kunstenaar Baldrick Buckle wil zo maar eventjes een stukje afleveren van boven de 1000 kg, en dit uit 100 wielen kaas van 16 kg, een slordige 1.600 kg dus (Ik als kaas fanaat ben al blij met het afval ;-)

Voor meer info, zie lager...


Hier al een kleine expressie vanop de zeedijk

kaasletter-oudendijk

dag-v.d.-kaas,8982

 

dag-v.d.-kaas,8977

 _9044

 9050

Herr seele was voor dit event Peter.

 9157

9172

 9177

 

IMG_9017

 

9112

De kaas werd nadien in porties gesneden en uitgedeeld aan het publiek, ik als huisfotograaf, in mijn minder mobiel karretje, mocht om zo te zeggen op mijn kin kloppen ;-) 

 

In Oostende gaat het wereldkampioenschap kaassculptuur door, waar met OudenDijk kaas door vier kunstenaars geprobeerd wordt om het wereld kampioenschap kaas sculptuur te verbreken.

In vijf dagen tijd zullen ze dit varkentje, of beter koetje even wassen, met het bouket op 7 april, de weging en versnijding van het sculptuur .

Uit meer dan één ton Gouda zal het kunstwerk vorm krijgen, en dan om 11.30 versneden worden, waar iedereen dan een stukje kan proeven van deze overheerlijke OudenDijk  gouda.

Oudendijk , een plattelands dorpje in het Noorden van Holland is al eeuwenlang gekend om zijn uitzonderlijke kaas, die nu nog altijd volgens de oude traditie gemaakt wordt. 
Een streek ook met wuivende malse groene grasvlakten , onder de zilte lucht van de nabije zee. Een combinatie van succes die door de artisanale kaasmakers al eeuwen van vader op zoon doorgegeven is, en die resulteert in romige prachtkazen van meer dan uitstekende kwaliteit.
Kaas oudendijk is dan ook een klasse appart, gekoesterd onder fijnproevers en mensen met smaak voor het hemelse genot wat een gerijpte kaas op houten planken bij je losweekt.

En, zeg nu zelf, het gebeurt niet vaak dat je in een stijl en smaakvol kunstwerk de tanden mag zetten.

De foto reeksen1, 2, en 3 over het OudenDijk kaas gebeuren kan je bekijken op onze andere blog: ...Smakelijk.

skynetblogs.be/post/7797565/der-op-of-der-onder-met-de-kaas-in-oostende

kaasrecord-oudendijk