08-05-18

Polders koolzaad

Stilaan tooien de velden van het schorre zich weer in in hun uitbundige kleuren, zoals hier een Koolzaad veld die tussen het groene en het aardbruine, zichzelf  laten schitteren zoals in een tafereel van Breugel.
Weg van de stad, met enkel nog zacht het ruisen van de wind, waarop het gezang van vogels gedragen wordt naar elk wie het wil horen...

IMG_4386-32-copy.jpg

Skynetblogs stopt ermee !

Met spijt vernam ik dat alle blogs van Skynet ophouden te bestaan.
Dat is bijzonder jammer daar ik al van 2007 meerdere blogs vul met foto's, en die nog regelmatig tot jaren terug bekeken of foto's gevraagd worden om te gebruiken.
Volgens Skynet zou het mogelijk zijn om blogs naar een ander platform te verplaatsen, wat ik al even met een kleinere blog probeerde, maar niet werd aanvaard bij  bv Wordpress.
Het zou al eind mei gebeuren, en zo gaan wel zeker enkele duizenden foto's verloren gaan.
Erg jammer dat dit moet gebeuren, het voelt aan alsof je ontslagen wordt op je werk na jarenlang inspanningen te hebben gedaan.
Alles zal ook gewist worden, dus een foto, genomen in 2007 bv. van een verdwenen gebouw, evenement of persoon zal niemand nog kunnen opvragen in de zoekmachine Google of andere.
Zelf hebben wij niets in dit verhaal te zeggen, enkel Skynet beslist voor de duizenden die nu hun misschien wel erg belangrijke blog, en zeker hun bezigheid als oudere, of zieke verliezen.
Het was alvast voor mij een uitlaatklep en tijdverdrijf als mindervalide om ook met mensen in contact te komen.

Jammer heren van Skynet. Ik mag meteen ook mijn honderden 'visitekaartjes' die ik liet maken als promotie voor mijn blogs in de prullenbak kieperen.

Commentaren

onvoorstelbaar mooi zo'n koolzaadveld, daar blijf je op kijken, duizenden zonnetjes

ja skynet, vele zijn al overgeheveld naar wordpress zag ik
wat erg dat het bij jou nog niet lukte
k hoop dat je alsnog een oplossing kan vinden

Gepost door: fotorantje | 09-05-18

Reageren op dit commentaar

Ja het is een nogal eenzijdige beslissing zonder inspraak van de vele bloggers die er jarenlang trouw aan bleven. Ik ben er weggegaan in 2009 denk ik. En voor velen al die foto's die verdwijnen en niet meer raadpleegbaar zijn. Triestig. Jammer dat het overzetten niet gelukt is. Hoop dat je toch ergens verder gaat bloggen en laat het ons zeker weten!

Gepost door: Joke | 09-05-18

Reageren op dit commentaar

Roy ik zit al bijna twee jaar op Wordpress. Gedwongen in feite omdat skynet me om onduidelijke reden niet meer toeliet. Gelukkig heb ik af en toe de blog kunnen opslaan. Maar de laatste jaren kwamen er geen momenten meer dat je de blog kon opslaan. Nu ik ben mijn blog aan het kopieren dan heb ik tenminste nog de tekst en foto's. Al wordt het dan wel moeilijker om erin te zoeken.

Gepost door: magda | 16-05-18

Reageren op dit commentaar

Dank jullie wel voor het commentaar.
Ik vind het bijzonder jammer voor foto's die ik maakte jaren terug, en waar ik geen dupli van heb bewaard.
Kopiëren manueel zou veel teveel werk vragen, want zit met meerdere duizenden foto's.
Beste groeten aan allen voor het jarenlange bezoek ...

Gepost door: roy | 23-05-18

Reageren op dit commentaar

Post een commentaar