11-10-13

FOTOCLUB ?

Zag meerdere dames met een joekel van een camera op het strand bezig, waarschijnlijk een clubshoot.

strandfotografie,

Nog even iets anders.


Ik kreeg een mail of ik soms iemand wilde wegwijs maken in fotografie. De persoon had een stevige spiegelreflex aangeschaft en wilde nu ook betere foto's maken, om als bijberoep te starten.
Ik heb geantwoord dat ik daar niet de geschikte persoon voor was, en ik het ook gewoon niet wilde doen.

Daarvoor zijn er namelijk clubs, of fotografen genoeg die cursussen en workshops aanbieden, soms voor stevige lesbedragen. Het gaat over natuur, portret nacht of nog meer cursussen die aangeboden worden.
Als beginner kan je daar wel het een en ander uithalen, en beter worden om foto's te maken.. maar dan lees je van dezelfde beroepsfotograaf, dat het niet kan dat de 'amateurs' werk afsnoepen. 

Grappig is het ook als je de praatjes leest op de forums en sociale media.
Sedert de camera's om zo te zeggen als warme broodjes verkocht worden, door de gunstige prijs, en die in (foto)kwaliteit niet moeten onderdoen voor de duurdere exemplaren, of alvast niet gezien worden door de doorsnee mens, zijn er nu ook een massa die er hun beroep van willen maken.

Zelden hoor je ook nog praten van, ik schiet plaatjes, maar, ik ben Fotograaf. Om maar te zeggen, het loopt heden ten dage zwart van de fotografen of je ziet het bos niet meer door de kiekjesmakers.
Maar om de echte fotograaf te worden komen er meer zaken om het hoekje kijken, of om er uw boterham mee te verdienen zijn er niet zoveel die zich dit kunnen permitteren.

In bijberoep kan het nog wel eens lukken, fotokes van een doop of huwelijk van 'kennissen van kennissen', wat dan weer ten koste gaat van de toespijs van de beroepsfotograaf.
Jammer dat de meeste enkel op zoek zijn naar geldgewin, en niet als de echte hobbyist, voldoening hebben aan hun hobby, dus genieten wat je presteert, en de geestelijke voldoening proeven als enkele of meer beelden bij meerdere mensen in de smaak vallen. 
Maar degene die genieten van het vastleggen van het dagelijks leven rondom hen, hun reisverslagen, de natuur in al zijn vormen, of elk ander onderwerp, genieten dan ook met volle teugen van hun hobby.
Net als de verzamelaar van oude horloges, of 'kodaks' of wat nog meer , de klusjesman, die zopas een nieuwe vloer in zijn living heeft geplaats, of de pc kenner die zijn vriend zijn vastgelopen toestel weer aan de praat krijgt. Dat, dat is meer genieten van wat je doet, dan het moeten doen voor het slijk der aarde. 

-----------------------------------------------------------

Gepost door Roy Verge | Permalink | Commentaren (8) |  Print |  Facebook | | | | Pin it!

Commentaren

Zolang we maar genieten kunnen van je prachtige foto's!

Gepost door: Danique | 11-10-13

Reageren op dit commentaar

Hoop dat de dames zich geamuseerd hebben, daar draait het om.

Gepost door: Joke | 11-10-13

Reageren op dit commentaar

Dat is nu eens goed gezegd roy,bij mij is plezier de nr 1 reden van foto's..en als andere ermee vangenieten is dat een pluspunt ;)

Gepost door: natalie | 11-10-13

Reageren op dit commentaar

ik heb ook sinds kort een nieuwe hobby ontdekt , zoals jij zegt plaatjes schieten. Ik heb er heel veel voldoening van, geniet ervan , zie nu ook dingen die ik anders niet zie en daar is het me om te doen. Een fotoblog zal ik wel nog beginnen hoor, ik hou het bij mijn woordjes. Trouwens ik vind dat er zo veel anderen zo veel mooiere foto's maken als ik en ook daar kan ik weer volop van genieten

Groetjes en een fijn weekend

Gepost door: merel | 11-10-13

Reageren op dit commentaar

Als iemand verstand heeft van fotograferen, ben jij het wel, Roy!
Plezier in fotograferen is het belangrijkst. Ik blijf genieten van jouw 'plaatjes' ook al zie je tegenwoordig minder reacties.

Gepost door: Fenny | 12-10-13

Reageren op dit commentaar

om echt fotograaf te zijn heb je niet alleen de kennis nodig maar ook het 'oog'

zelf vind ik het leuk, ontspannend maar ken er technisch eigenlijk niks van
maar dat is eigenlijk niet nodig want hoe meer knopkes ik ken en weet te bedienen hoe minder ontspannend het is :-)

Gepost door: fotorantje | 12-10-13

Reageren op dit commentaar

Dat heb je mooi gezegd. We waren indertijd allemaal amateurs op de les fotografie enkel en alleen om ons apparaat wat beter te kennen en de mogelijkheden die er waren. Kwamen daar enkele dikke nekken met een grote reflexcamera en de pret was gedaan want die wilden een vip behandeling van de leraar. Ze werden door ons op hun plaats gezet! Ik geniet van kiekjes schieten maar zal nooit een beroeps worden. Daarvoor kom ik bij jou kijken en ik heb al veel geleerd van je!!

Gepost door: magda | 14-10-13

Reageren op dit commentaar

Kan je volledig volgen met je redenering.

Leuk die madams op 't strand.

Gepost door: pieterbie | 25-10-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.