30-06-07

Dierenasiel blauwe kruis

Het dierenasiel, Het bauwe kruis van de kust, Cederdreef in het bosje te Oostende Het Blauwe Kruis is een vereniging zonder winstoogmerk die voor de opvang van verloren gelopen of achtergelaten honden en katten zorgt.
Zowel leden als niet-leden kunnen met de honden wandelen. Dankzij deze wandelingen krijgen de honden terug een stukje vrijheid en genegenheid. en verliezen ze zo niet het sociaal contact met de mens. Met een hond wandelen kan ( Aanpassing 2 juli '07 ) Doris van het Blauw kruis liet ons nog het volgende weten:

Hallo, heel erg bedankt, hoor.

Maar er staat een klein foutje, op de pagina, de wandeling op woensdag, zaterdag en zondag bestaat niet meer.

De honden kunnen alleen nog wandelen met medewerkers, met een wandelkaart, omdat er nogal wat misbruik gemaakt werd van onze dieren, door kinderen, die hen als een speeltje zagen.

De honden kunnen nu dagelijks wandelen , gratis en een wandelkaart kun je verkrijgen in het bureau

Groeten

Doris


Een dier dat losloopt en geen herkenningsteken draagt, wordt beschouwd als zwerfdier, en kan opgehaald worden, evenals bij dierenmishandeling, bel dan de Lokale Politie: T 059/70.11.11. of  het Blauwe Kruis van de Kust 24 uur op 24 via GSM 0472/49.39.30. Op  www.hetblauwekruiskust.be  vindt u meer info over het dierenasiel van Oostende.

Je kan het asiel ook op verschillende manieren steunen, Lid worden, peter of meter van een der dieren, wandelen met een hond, voeding of geldelijke giften.

Hou alvast deze datums vrij

Zondag 9 september '07Gezellige Barbecue, en zondag 9 december Kerstmarkt, beide evenementen gaan door in het Bosjoenk en vooraf inschrijven is nodig.

Het Asiel is gelegen net over de brug die over de autostrade loopt aan het Maria hendrikapark, Het bosje in de volksmond.

asiel10

Temidden van het groen, met aan de ene zijde het Konijneplein met vijveren aan de andere kant de stedelijke beplantingsdienst, met serres en pakhuis,naast de oude watertoren.

 

 

bosje2
bosje1

 

asiel2

Daar bevinden zich de netjes onderhouden hondenverblijven,

asiel3

Ook de poezen hebben hier een eigen stekje.

asiel6

Hier wordt alles in goede banen geleid door mensen met het hart op de juiste plaats.

asiel4

En vrijwilligers die de nodige zorgen toedienen aan de dieren.

asiel5 Ook de mensen die een hond ophalen om even een ommetje te maken zien ze graag komen in het asiel, zoals dit meisje, die het een echt plezier vindt om regelmatig met een van de honden op stap te gaan. Een schoon en diervriendelijk gebaar.Het blauwe kruis der kust is dan ook bijzonder dankbaar voor de hulp die deze vrijwilligers bieden.
asiel7

Waarbij je dan zelf kan genieten van de omringende natuur, terwijl het dier de hoognodige ontspanning en het menselijk kontact krijgt.

asiel

En wie ben je dan, als je uw viervoetige vriend zomaar kan achterlaten ergens vastgebonden aan een boom.

asiel8

Daar ben je op een boogscheut van de stad, in verbinding met de gezellige wandelstraat de koninginnelaan, opgeluisterd met de beelden afkomstig van het oude postgebouw, en netjes voorzien van informatie.

asiel9

 

 

Commentaren

Vrijwilligers zijn goud waard!

Gepost door: Fenny | 30-06-07

Reageren op dit commentaar

terug een mooi Terug een mooie reportage. Wreed lang geleden dat ik er nog eens geweest ben.

Gepost door: pieterbie | 30-06-07

Reageren op dit commentaar

Das een mooi onderwerp voor een log, fijn dat je er aandacht aan besteed.
Het is toch triest dat de asiels overvol zitten, mooi dat er zoveel vrijwilligers zijn die hier aan mee werken. Is voor beide leuk denk ik.
Mooie serie foto's erbij.
Gezellige zondag en groeten.

Gepost door: Tiny | 30-06-07

Reageren op dit commentaar

Hallo en goeie morgen ! Opnieuw een komen genieten van uw mooie foto's van Oostende... ik overweeg bij gelegenheid (als mijn budget het toelaat) een nieuwe fotocamera te kopen. Kan u mij enkele tips geven wat ik mij moet aanschaffen om behoorlijke foto's te kunnen maken, op wat ik moet letten enzo... (momenteel heb ik zo'n piepklein Olympus-toestel zonder kijkgaatje...) Een cursus fotobewerking hoort dat wellicht ook bij ?

Nog een prettige zondag !

Gepost door: Jeroen | 01-07-07

Reageren op dit commentaar

Het blauwe kruis van de kust: Roy: hier een tipje voor op je blog:
http://www.hetblauwekruiskust.be/
Groetjes, Daniel

Gepost door: flyingdaniel | 01-07-07

Reageren op dit commentaar

Wat een ontzettend goed idee om met de asielhonden te gaan wandelen! Ook al worden ze goed verzorgd- het blijft een trieste aanblik, een hond achter de tralies..:(

Gepost door: marl1 | 01-07-07

Reageren op dit commentaar

je hebt er een waardig logje van gemaakt, roy!
het asiel verdient absoluut een dikke pluim!

fijn van je dat jij ze op deze manier in het zonneke zet!!!
chapeau!

Gepost door: curieuzeneuzemosterdpot | 01-07-07

Reageren op dit commentaar

Ik heb heel veel bewondering voor jullie die in het dierenasiel werken ,mensen ,met het HART op de juiste plaats,ik ben 54 jaar en zou graag als ik op pensioen ben dit is op65 jaar een hondje adopteren !!!!!!!!!!

Gepost door: Lieve degryse | 02-11-10

Reageren op dit commentaar

Webmaster;
Bedankt,vanwege de dierenvrienden
Dit zou zeker plezier doen Lieve, zowel voor jou als het diertje.

Gepost door: roysfoto | 02-11-10

De commentaren zijn gesloten.